0

A gyep ápolása nyáron

Ideális esetben a gyep nyáron a legszebb, de ehhez érdemes tudnunk, hogy milyen gyakran, mely napszakban és milyen magasra nyírjuk a gyepet, illetve az sem mindegy, hogy mikor és mennyit öntözünk.

Fűnyirás kánikula idején

Fontos, hogy mindig az esti órákban vagy borús időben végezük a fűnyírást, a növekedés intenzitásától fűggően 7-14 naponta. A fűnyirás elsőtt 24 órával ne öntözzük a pázsitot. A nyári melegben a gyep regeneráló képessége csökken, ezért ilyenkor az ideális vágásmagasság minimum 4-5 cm, ennél nem szabad alacsonyabbra nyírni a gyepet. Az optimális magasság 5-8 cm. Érdemes olyan fűnyírót választanunk, mely állítható vágásmagasságú, ilyenek a STIHL fűnyírók, melyeknél egyszerűen beállítható a kívánt vágásmagasság. Magasabb fű esetén ajánlott több menetben végezni a fűnyírást. Először a legmagasabb vágási magasságon, majd valamivel alacsonyabbra állítva, végül a kívánt magasságra nyírjuk a gyepet.

A gyep nyári öntözése

A meleg nyári honapokban van a legtöbb vízbevitelre szüksége, fontos, hogy az öntözést a kora reggeli órákra időzítsük, ilyenkor a legalacsonyabb a párolgási veszteség. Amikor a hőmérséklet 30℃ felett van, elég heti négy-öt alkalommal öntözni, ha a hőmérséklet 35℃ fölé emelkedik, akkor minden nap, akár naponta többször is öntözzük a gyepet. A fák környéki gyepfelület és a homokos talaj még több vizet igényel.

Tápanyag-utánpotlás

A gyep általános tápanyag-utánpótlására nyáron válasszunk javított komposztot vagy szervestrágya granulátumot. A gyep sárgás elszíneződése nitrogén- és vashiányra utal, ezért ilyen esetben természetesen használjunk nitrogénben és vasban gazdag gyeptrágyát. Fontos, hogy erős napsütésben ne trágyázzunk, végezzük a munkát a kora reggeli vagy az esti órákban. A trágyázást után egyenletesen és bőségesen öntözzük a talajt. A következő fűnyírással várjunk néhány napot.

A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás