0

Termékek

Thuja plicata - Óriás tuja

25.00 RON
Kategóriák: SÖVÉNYEK

Gyors növekedésű, szabályos, nagy kúp alakú tűlevelű örökzöld. Óriástuja. Igénytelen, betegségekkel szemben ellenálló örökzöld. Kiváló nyírt sövény, vagy akár szoliternek is alkalmas fajta. Pikkelyleveles hajtásai szép fényes zöldek, kellemes, jellegzetes illatúak, tobozai 1-2 cm nagyságúak. Nagy helyigényű, szárazságtűrő, jó minőségű talajba gyorsabban és szebben fejlődik, a rendszeres öntözést meghálálja. Mindenféle talajban megél, nem fagyérzékeny tűlevelű örökzöld.

A javasolt ültetési sűrűség 80 centimétertől az 1-1,5 méteres szélességig terjedhet, ez adja a megfelelő életteret a növény számára. Az ennél közelebbi ültetés bizonyára hamarabb összezáródó sövényt eredményez, ugyanakkor a kórokozók is jobban érzik majd magukat az összeboruló lombok között.
Az örökzöldeket az év során egyszer, legfeljebb kétszer nyírjuk, de a második inkább már csak alakító, formázó művelet lesz. Az elsődleges metszés tavaszi telepítés esetén ősszel esedékes, szem előtt tartva azt, hogy a növényt engedjük fel a kellő magasságig, és csak utána metsszük vissza. A növekedést serkenti a folyamatos öntözés, mely csöpögtető öntözőrendszerrel könnyedén megoldható, ettől akár kétszer olyan gyorsan fejlődik a növény, persze a megfelelő tápanyag utánpótlás mellett.
Gyors növekedésű, szabályos, nagy kúp alakú tűlevelű örökzöld. Óriástuja. Igénytelen, betegségekkel szemben ellenálló örökzöld. Kiváló nyírt sövény, vagy akár szoliternek is alkalmas fajta. Pikkelyleveles hajtásai szép fényes zöldek, kellemes, jellegzetes illatúak, tobozai 1-2 cm nagyságúak. Nagy helyigényű, szárazságtűrő, jó minőségű talajba gyorsabban és szebben fejlődik, a rendszeres öntözést meghálálja. Mindenféle talajban megél, nem fagyérzékeny tűlevelű örökzöld. A javasolt ültetési sűrűség 80 centimétertől az 1-1,5 méteres szélességig terjedhet, ez adja a megfelelő életteret a növény számára. Az ennél közelebbi ültetés bizonyára hamarabb összezáródó sövényt eredményez, ugyanakkor a kórokozók is jobban érzik majd magukat az összeboruló lombok között.Az örökzöldeket az év során egyszer, legfeljebb kétszer nyírjuk, de a második inkább már csak alakító, formázó művelet lesz. Az elsődleges metszés tavaszi telepítés esetén ősszel esedékes, szem előtt tartva azt, hogy a növényt engedjük fel a kellő magasságig, és csak utána metsszük vissza. A növekedést serkenti a folyamatos öntözés, mely csöpögtető öntözőrendszerrel könnyedén megoldható, ettől akár kétszer olyan gyorsan fejlődik a növény, persze a megfelelő tápanyag utánpótlás mellett.


Áraink tartalmazzák az ÁFÁ-t
A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás