0

Ezeket a növényeket ültessük a szúnyogok távoltartására a kertbe

A magas illóolaj tartalmú növények illata nem kedvelt a vérszívók körében, sőt messziről kerülik ezeket a növényeket. A szúnyogűző növények között kedvünkre válogathatunk, hiszen számos gyógynövény, fűszernövény és dísznövény áll rendelkezésünkre.

Fotógaléria

Fodormenta

A legtöbb menta fajta kifejezettem elriasztja a szúnyogokat, ezek közül is kiemelkedő a mentolos, rágógumi illatú fodormenta (Mentha spicata). A fodormentát ültethetjük cserépbe, de válaszunk minél nagyobb méretűt, és gondoskodjunk rendszeres öntözéséről.

Muskátli
A futómuskátli (Pelargonium peltatum) nem csak remekül mutat az ablakpárkányban, de a legtöbb muskátli fajhoz hasonlóan, a vérszívókat is távol tartja. A futómuskátli a tápanyagokban gazdag, jó vízmegtartó képességű talajban, rendszeres öntözés mellett fejlődik legerőteljesebben.

Rozmaring
Aromás illatú és ízű fűszernövény a rozmaring (Rosmarinus officinalis), mely szabadföldbe ültetve akár méteres bokorrá is megnőhet. Mivel enyhén fagyérzékeny, télen takarjuk a növény tövét. Ültessük a kert meleg, napfényben gazdag részére.

Orvosi levendula

Magas illóolaj tartalmú virágainak köszönhetően az orvosi levendulát (Lavandula angustifolia) is messziről elkerülik a szúnyogok. A levendula, rendszeres öntözés mellett cserépben vagy balkonládában is jól érzi magát. A cserépben nevelt levendulát télen tegyük fagymentes helyre.

Bársonyvirág, más néven büdöske

A bársonyvirág (Tagates) elnevezést finom tapintású szirmai miatt, a büdöske nevet pedig igencsak kellemetlen illata miatt kapta a virág, ami jó szolgálatot tehet nekünk a szúnyogok ellen, hisz épp úgy, ahogy mi nem bírjuk, a rovarok sem kedvelik a büdöske illatát. A benne található vegyület a rovarirtók egyik alapanyaga. Kiváló terasznövény. Cserepekbe ültetve remekül mutat majd, vidám színével feldobja a környezetét, a szúnyogokat pedig távol tartja.

Bazsalikom

A bazsalikom gyorsan növekvő levelei ugyanolyan visszataszítók a szúnyogok számára, mint ízletes kiegészítő pestóinkhoz és salátáinkhoz. A szúnyogriasztás szempontjából nem minden bazsalikom típus azonos. A citrom illatú bazsalikom illata a legmegfelelőbb a rovarok elűzésére. Minden bazsalikom növénynek teljes napra és meleg hőmérsékletre van szüksége, így nagyszerű társnövényt képez a paradicsom számára.

A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás