0

Vágott vagy konténeres fenyő?

Ma már a környezettudatos szemlélet kulcsfontosságú a karácsonyi ajándékok kiválasztásánál is. De mi lesz a karácsonyi fenyővel, honnan szerezük be? Tévhit, hogy hatalmas fenyőerdöket pusztitunk ki karácsony előtt.

Fotógaléria

A valóságban ellenőrzött karácsonyfa ültetvényekről termelik ki a fenyőket, ahol olyan sor és tőtávolságra vannak ültetve a fák, és olyan intenzív termesztés folyik – öntözés, metszés, növényvédelem – hogy kivágás nélkül a fák idősebb korukra elpusztulnánaka szűk élettér miatt.

A környezetvédő kampányok eredményeként elterjedt a földlabdás karácsonyfa. Ezzel azt gondoljuk, hogy két legyet üthetünk egy csapásra. Megnyugszunk, mert nem vágtak ki miattunk egy fenyőt, és majd ki is ültethetjük a kertünkbe. Természetesen sok odafigyelést és gondozást igényel a konténeres fenyő. 3-4 napnál nem ajánlott tovább bent tartani a szobába, rendszeres öntözést igényel. Minél kevesebb súlyt aggasunk az ágaira. Az ünnep elteltével is védett helyen kell tárolni, és öntözni. Március elején, ahogy kienged a föld, azonnal végleges helyére kell ültetni, rendszeresen öntözni kell.

Karácsonfa vásásrláskor ne legyen lelkiismeret furdalásunk, ha még is vágott fenyőt vásárolunk, ajánljuk a vásárlónak, hogy keresse fel a helyi karácsonfa ültetvényeket, hiszen a ezek a fenyők biztosan nem hullatják le a leveleiket már az ünnep másnapján.

Ha a konténeres fenyő mellett döntünk, akkor azt kertészetből, faiskolából vásároljuk meg, és ültetéssét hagyjuk tavaszra.

A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás