0

A gyep felkészítése a télre

Az őszi gyepápolás az egyik legfontosabb feladat, ha jövő tavaszal egészséges, szép zöld pázsitot szeretnénk.Nem mindegy milyen tápanyagokkal látjuk el a gyepet , mint ahogy az sem, hogy mikor és hogyan végezzük az utolsó fűnyirást.

Fotógaléria

Ősz végén minidg magasabbra vegyük a fűnyiró magaságát: 5-6 cm és csökentsük a fűnyirások számát. A fűnyirást csak száraz időbe végezzük.

A kerti utak, a fák, a bokrok körül és a kert nehezebben hozzáférhető szegleteiben segitségünkre ajánjuk a STIHL benzinmotors vagy akkumulátoros szegélynyírokat.

Fontos, hogy a gyepre hullott falevelket takaritsuk össze, mert az avar alatt a gyep nem jut elég levegőhöz és fényhez.A STIHL fűnyirok a fűgyűjtő kosárba gyűjtik a lombot is a fűnyirás során.Az így felaprózódott lombból a komposztálás során gyorsabban lesz humusz.

Ősszel a hosszu hatású, nitrogénmentes vagy alacsony nitrogén tartalmú, káliumban- és vasban gazdag gyeptrágyát jutassuk ki a pázsitra még a fagyok előtt.

A gyep rendkívül érzékeny a fagyokra, mert a fűszálak 80-90%-a víz. Ezért a mínusz fokokbakerüljük az intenzív használatát, ne lépjünk rá a pázsitra. A ráhulott havat nem kell eltávolitani, ugyanis a hóréteg megvédi a gyepet a fagykároktól és a szé okozta károsodástól.

FONTOS! – Ne feledkezzünk meg a fűnyirok karbantartásáról se!

A téli időszak tökéletes a fűnyirok átnázásáre, karbantartására és ha szükséges szervizelésre.

Az utolsó fűnyirást követően a gépeket alaposan tisztitsuk meg. A benzinmotoros fűnyirokat teljesen kiüritett üzemanyagtartállyal, normál helyzetbe tároljuka száraz, pormentes garázsban, kerti fészerben, hogy a tavaszi első beinditásnál problémamentesen indulhassona fűnyirás. Ellenőrizzük az olaj szintet, szükség esetén végezünk olajcserét, ilyenkor mindig a gép használati útmutatójában meghatározottmotorolajat használjunk. Az akkumulátoros kerti gépekben találhatólítium-ionos akkumulátorok tárolás közben alig veszítenek a töltöttségükből, a 0 fok alatti hőmérséklet esetén azonban hamar lemerülnek. Éppen ezért fontos odafigyelnünk arra, hogy ideális hőmérsékleten tároljuk gépeinket, eről minden STIHL akkumulátoron piktogram tájékoztat.

A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás